Assalamu'alaikum dan salam sejahtera
Lauk tengah hari saya sotong masak lada hitam daripada buku 1 Hari 1 Resepi ditulis oleh Chef Hanieliza dan bagi sesiapa yang tak tahan pedas kurangkan lada hitam atau sos lada hitam.
Bahan A:~
300 gram sotong (dipotong kecil)
1 labu bawang besar (dipotong gelang)
3 sudu makan sos lada hitam
1 sudu makan lada hitam (ditumbuk kasar)
1 pokok daun bawang (sekiranya perlu)
Bahan B (Bagi Menumis):~
3 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
1biji cili merah
Cara Membuat:~
- Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumis sehingga layu.
- Masukkan sotong, lada hitam, bawang besar dan sos lada hitam.
- Kacau rata dan biarkan mendidih.
- Tutupkan api dan taburkan daun bawang.
- Sedia dihidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan