Assalamu'alaikum dan salam sejahtera
Setelah sekian lama ma saya beli kuali non-stick kini baru saya guna untuk membuat chocolate milo crepe. Di sini saya ingin memberitahu pengunjung masalah yang dihadapi sebelum membuat chocmilo crepe :
* non-dairy whiping cream habis terpaksa keluar pergi beli semalam.
* soft chocolate/ chocolate spread tak ada saya guna coklat masakan dan gunakan teknik double boling.
* pewarna brown tak ada
Tetapi saya tidak berputus asa untuk membuat dan gambar di bawah adalah hasilnya.
By : Mimi Norsila
Rujukan : Kesayanganku Kehidupanku
Bahan :
- 100g tepung gandum
- 100g tepung ubi
- 100g tepung ubi
- 50g tepung jagung
1. Pipe kan cream>Soft chocolate>Milo>Soft Chocolate
2. Tutup balik dengan Whiping cream
3. Kemudian lipat kulitnya.
p/s : rasanya masih sedap walaupun saya tidak mengunakan resepinya 100 peratus.
Sekian, terima kasih
Tiada ulasan:
Catat Ulasan